Пулинський ЗДО №1 "Ялинка", Пулини
Житомирська область, Житомирський район

Про безпеку дбаємо- здоров'я зберігаємо

ЗВІТ ПРО ПРОВЕДЕННЯ МІСЯЧНИКА ЗНАНЬ ДІТЬМИ ПРАВИЛ БЕЗПЕКИ

ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ У ПУЛИНСЬКОМУ ЗДО «ЯЛИНКА» З 22.11. ПО 22.12.2021р.

Відповідно до наказу у Пулинському ЗДО  в період з 22.11.по 22.12.2021р. проходив Місячник знань дітьми  основ безпеки життєдіяльності .Педагогічними працівниками були розроблені Заходи проведення Місячника та затверджені керівником закладу. Кожен  тиждень був тематичним- насиченим, змістовним і цікавим для дітей. На початку місячника всі працівники пройшли повторний інструктаж з ОБЖД,ОП,ПБ по процедурі. Тема І Тижня «Найкращий пожежний це ти обережний», тема ІІ Тижня «Абетка дорожнього руху», ІІІ Тиждень «Дитина серед людей. Сам удома», ІV Тиждень «Знаєш сам- навчи іншого». Діти закріплювали правила спілкування з близькими та чужими людьми, правила безпечної поведінки вдома, в садочку. у спілкуванні з природою. Під час проведення занять та у повсякденному житті у 1 та 2 половину дня було проведено багато дидактичних   та сюжетно-рольових ігор ,бесід, моделювання ситуацій, читання художньої літератури, загадок ,розгляд ілюстрацій . У ці тематичні дні вся організована діяльність проводилась відповідно до перспективно-календарного плану роботи  вихователів усіх груп за безпековою тематикою.  У кінці Місячника проведено навчальний тренінг з об’єктового тренування, згідно до плану роботи з ЦЗ, проведено педгодину «Знай. Умій,.Дотримуйся», зроблено аналіз та видано наказ про підсумки Місячника. 

Додаток  до наказу №48 від19.11.2021р

                                                                        

План заходів

 щодо проведення в Пулинському ЗДО №1 «Ялинка»

Місячника знань дітьми правил безпеки життєдіяльності

                              (22.11.2021-22.12.2021р).

У роботі з дітьми та батьками

Тижні___

       Група

МОЛОДША

СЕРЕДНЯ

СТАРША

І тиждень 

Найкращий пожежний-це ти обережний.

Бесіда «101-служба порятунку», розглядання серії картин, вранішні та вечірні бесіди про пожежну безпеку;

Розмальовка «Пожежне авто»

Аплікація «Пожежний автомобіль". Заняття : сірники не іграшка для дитини, вчимо дитину бути обережним.

Розміщення інформації для батьків просвітницького характеру про безпеку ,виставок дитячих робіт у вайбер-групі та фейсбук-групі.

 

 

Ознайомлення з куточком пожежної безпеки. Заняття: «Небезпечні предмети в руках у дітей» -перегляд мультфільму. Малювання «З вогнем не жартуй.Вогнегасник».Квест

«Щоб не сталося біди,памятай про це завжди» Аплікація «Добрий вогонь»Консультація у вайбер-групі «Обережність не зашкодить».Дидактичні ігри «Знайди небезпечні іграшки,Хто з дітей чинить неправильно,Часом гра не доводить до добра»,Що кому потрібно для роботи,»,Бесіди на дану тематику у ранкові та вечірні години

Заняття: вогонь друг вогонь ворог, можна – не можна, телефона розмова, добро- зло, що можна а що ні, рятівники поспішають на допомогу, 101- служба порятунку, інценізація твору – Кицин дім. Розвага: маленькі рятувальники поспішають на допомогу. Д/ ігри: що можна, а що ні, за вибором вихователя, сюжетно рольова гра, школа екстремальних ситуацій, пожежна частина,  бесіди на закріплення номерів телефонів потрібних в Н.С.. консультація для батьків у вайбер-групі, щоб несталося біди, не залишайте дітей без догляду.

ІІ тиждень

Абетка дорожнього руху

Заняття, бесіди: будь уважний, на дорозі, як моргає світлофор, читання вірша про зебру, у гості до бабусі, лялька загубилася. Д/ ігри: хто як рухається, склади дорогу, куди їде автомобіль, перейди правильно дорогу, рухливі ігри про безпеку руху: горобчики і автомобілі, пішохідний перехід, по дорозі з дорослим- за руку. Конструювання: гараж дороги. Малювання : світлофор. Ліплення: пішохідний перехід.

Заняття : ознайомлення з соціумом «Транспорт-екскурсія до проїзджої частини,спостереження за транспортом,що рухається поблизу території закладу.

Дидактичні ігри: світлофор та зебра –наші помічники; куди ідуть авто; знайди колір світлофора. Сюжетно-рольові ігри «Водії», Рухливі ігри-пішоходи і машини; назви знак кольорові автомобілі малювання-знайди правильний знак..Бесіди на задану тематику у вранішні та вечірні години:Безпека на дорозі,поради на щодень. Перегляд відеоуроків тітоньки Сови про безпеку .Аплікація «Світлофор». Розміщення інформації для батьків просвітницького характеру про безпеку ,виставок дитячих робіт у вайбер-групі та фейсбук-групі.

Заняття: моя безпека на дорозі, значення дорожніх знаків, дорожні знаки- азбука для водіїв на дорозі, хто  важливіший на дорозі, діти і вулиця. Ігри : добро зло, як ми їхали з батьками, дорожня автоінспекція,  кольорові автомобілі, стій –увага- рушай, подорож, за вибором вихователя. Колективна аплікація: дорожнім  знаки для пішоходів. Розвага-   школа світлофора Моргайки, Розміщення інформації для батьків просвітницького характеру про безпеку ,виставок дитячих робіт у вайбер-групі та фейсбук-групі

ІІІ тиждень

Дитина серед людей.Сам удома.

Заняття : свої чужі, казка про не слухняне мишеня, сам  удома, казка семеро козенят, ліки сам не бери, щоб не трапилось біди. Театралізована діяльність: колобок: дидактичні ігри; відгадай за описом, небезпечні предмети, які є на кухні, чим можна гратися на прогулянці а чим ні, безпечні та не безпечні розваги маленьких звірят

Заняття:електричні помічники вдома;небезпечні прилади;свої чужі;гра на балконі та вікні.Бесіди:мийні засоби всякі-це не іграшки малятам;правила поведінки з чужими людьми.Рухливі ігри: цілься краще.кеглі,пташка і кіт,зайці і вовк.Дидактичні ігри:хто з дітей чинить неправильно,що можна а що ні,з ким можна спілкуватися,знайди речі які можуть становити небезпеку.хороші і погані іграшки.що кому потрібно для роботи.

Заняття: Ліки – шкода і користь, правила використання електро- прилади увага незнайомці, здобрим дружи, а лихого стережись. Ігри: хитра лисиця, чужий дзвонить в двері, можна- не можна, добро- зло, діти захворіли, швидка допомога, сам  удома, рятівники поспішають на допомогу, придумай іншу казку. Бесіди: свої чужі, телефона розмова. Спостереження за незнайомими перехожими біля дитсадка, який, яке, які, за поведінкою дітей середньої групи які граються, закріплення правил обережної поведінки в домашньому побуті, екскурсія – огляд ігрового майданчика- чи немає небезпеки.

ІV тиждень

Знаєш сам - навчи іншого

Бесіди за серією картинок: вправно ручки миємо, значить не хворіємо, віруси і ми,  протикашльовий етикет, про коронавірус  знай – виконувати не забувай, обережно ожеледиця, бурульки. Д/ігри : мій телефоний довідник, за вибором вихователя на дану тему, малювання: на задану тему, ліплення на задану тему.

Читання: оповідання:Ожеледиця.бурулька,казка на зимовому ставку.Бесіди:правила поведінки під час ожеледиці.Рухливі ігри:заметіль.Д/ігри:у повітрі,на воді.на суходолі,про коронавірус усе знай-виконуй та дотримуйся,правильно ручки мий-ніколи не хворій,кашльовий етикет,віруси і ми, з питардами не грай у мами запитай..Малювання:розваги в зимку. Аплікація-крижана морквинка.Презентація «Піротехніка не дитяча забава».

Заняття: обережно тонкий лід, сніг- радість і небезпека, зустріч з безпритульними тваринами, обережно бурульки, готуємось до новорічних свят ( свічки, вогні, петарди). ,про коронавірус усе знай-виконуй та дотримуйся,правильно ручки мий-ніколи не хворій ,кашльовий етикет,віруси і ми,  рухливі та дидактичні ігри на дану тему за вибором вихователя. Консультація для батьків у вайбег-групі -святкуй безпечно.

У РОБОТІ

З

ПРАЦІВНИКАМИ

 

Ознайомлення педагогічних працівників та персоналу з інструкціями з БЖД,ОП,ТБ,ПБ.

Усі працівники

Відповідальний: директор ЗДО

Термін: з 22.11.по 22.12.21р.

Провести практичні дії обєктового тренування згідно до плану роботи з ЦЗ

Усі працівники

Директор ЗДО, завгосп

З 22.11.по 22.12.21р.

Провести практичний тренінг з вихователями та іх помічниками тренінг по наданню долікарської допомоги

Усі працівники

Сестра медична старша Приход А.Ф.

22.11.-22.12.2021

Ознайомлення із комплекним планом поліпшення умов охорони праці та санітарно-гігієнічнихї заходів в умовах карантину по КОВІД-19

Усі працівники

Директор ЗДО

22.11.-22.12. 2021р.

« повернутися до списку новин

Корисні посилання

 

 

 

 

Логін: *

Пароль: *